Prijs 3.99 Euro €
Categorie Detectives
gepubliceerd datum 14/07/2018
Bekeken 305
Land Netherlands

Horace is pas twintig als Hitler in 1939 Tsjechoslowakije en Polen bezet. Hij neemt dienst in het Engelse leger en wordt in mei 1940 krijgsgevangen gemaakt. Na een gruwelijke reis belandt hij in een Duits werkkamp in Polen. Ontsnappen is onmogelijk vanwege de geïsoleerde ligging van het kamp. Dan ontmoet Horace de zeventienjarige tolk Rosa uit Silezië en wordt meteen verliefd. Hij wil Rosa zo vaak mogelijk zien en breekt 's nachts uit om in de vroege ochtend weer terug te keren naar zijn barak. Keer op keer tarten Horace en Rosa het noodlot uit naam van de liefde.


Dit boek is gebaseerd op een nog niet eerder verteld, waargebeurd verhaal; op informatie van ooggetuigeverslagen en meer dan honderd uur interviews. Het is een getuigenis over oorlogsgeweld, heldenmoed, en hoe liefde kan bloeien in de meest onmogelijke situaties. Recensie(s) De Brit Horace Greasly (1918-2010) besloot aan het eind van zijn leven een ghostwriter in de arm te nemen om zijn overlevingsverhaal tijdens de Tweede Wereldoorlog op te tekenen. Greasley was een eenvoudige plattelandsjongen met een sterk rechtvaardigheidsgevoel en een bovengemiddelde seksuele potentie. Na een korte carrière als kappersknecht en een heftige affaire met een plattelandsschone wordt hij soldaat. Hij ontpopt zich als scherpschutter. Helaas komt er van gericht schieten weinig terecht in 1940, omdat zijn groep al snel krijgsgevangen wordt gemaakt. Hij overleeft niet alleen een barre looptocht dwars door Europa naar Posen in Polen, hij weet zich in het kamp ook staande te houden. Rose, een joodse uit Silezië, wordt in een ander kamp zijn nieuwe minnares. Zijn lust en liefde zijn onbegrensd, maar de affaire loopt slecht af, ondanks de vrede die in 1945 komt. Dit wonderbaarlijke verhaal wordt helaas ontsierd door al te seksuele platitudes en te grove zwart-witvoorstellingen van slechteriken en goeieriken. De zwart-witfoto's uit de eerste druk zijn nu weggelaten.


G. BoomsmaNaam: Boekshop


   

  Laat een reactie achter (spam en aanstootgevende berichten worden verwijderd)


   

   

  Gerelateerde aanbiedingen

  • Donna Leon Dood van een maestro - Bedriegelijke zaken
   Donna Leon Dood van een maestro - Bedriegelijke zaken
   Detectives - Botlek - 4.00 Euro €

   Tijdens de pauze van de opera la traviata in theater la fenice wordt de beroemde dirigent helmut wellauer dood aangetroffen. Hij blijkt te zijn vergiftigd. De eigenzinnige maestro had weliswaar vele vijanden, maar zou een van hen ook in staat zijn ee...

  • Natuurlijk wegwijs Groot handboek geneeskrachtige planten
   Natuurlijk wegwijs Groot handboek geneeskrachtige planten
   Detectives - Heel Nederland - 145.00 Euro €

   Groot handboek geneeskrachtige planten Geneeskrachtige planten worden almaar meer gebruikt ter preventie van kwalen of om onze gezondheid te verbeteren.Wanneer we ze met kennis van zaken aanwenden hun beperkingen kennen en de nodige veiligheidsmaatre...

  • 25 énigmes criminelles. Menez l' enquête! Frans
   25 énigmes criminelles. Menez l' enquête! Frans
   Detectives - Arnhem - Gratis

   25 énigmes criminelles. Menez l' enquête!Hélène Amalric.Poche MaraboutParis, 2013Misdaadverhalen om zelf op te lossen. De oplossing van het verhaal staat achteraan in het boek. Nieuw!


   
  verkoper:


  Boekshop

  Lokatie: limburg - Netherlands


  Generated in 0.042072057723999 ms