ID: 10966
Alles over voeding (Ellen Govers)
€3,80
Geen aanbiedingen geplaatst
Omschrijving
Alles over voeding (Ellen Govers)
In de praktijk van diëtiste Ellen Govers worden voortdurend vragen over voeding gesteld, vragen die soms erg simpel zijn en soms diepgravend. Omdat er geen toegankelijk boek bestond waarin duidelijk en volledig wordt uitgelegd wat voeding is en doet, besloot zij om dat zelf te schrijven. "Alles over voeding' is het resultaat. Een compleet en toegankelijk naslagwerk, bedoeld voor iedereen met concrete vragen over voeding. Maar ook, en misschien vooral, is het geschreven voor diegenen die menen te weten wat ze eten.
Dit voedingsboek is geschreven door een diëtiste en beoogt een naslagwerk te zijn voor hen die geïnteresseerd zijn in voeding. De schrijfster rekent in dit boek af met bestaande fabels en misverstanden omtrent voeding. Het boek bestaat uit zestien hoofdstukken die onderverdeeld zijn in paragrafen. De hoofdstukken behandelen onder andere de volgende onderwerpen: waarom eet een mens, wat is gezonde voeding, voeding tijdens de verschillende levensfasen, voeding en ziekte, voeding en sport, voedselovergevoeligheid, alternatieve benadering van voeding, voeding en genotmiddelen etc. Het boek is niet geïllustreerd, de tekst is duidelijk geschreven. Het boek verschaft uitgebreide informatie en is geschikt voor een ieder die geïnteresseerd is in voeding en voor hen met concrete vragen op voedingsgebied. Met literatuurlijst, adressenlijst en een uitgebreid register. Op de kaft een kleine kleurenfoto van enkele voedingsmiddelen op een zalmkleurig fond met een duidelijke belettering.
· Waarom eet een mens
· Hoe werkt ons lichaam
· Wat is gezonde voeding
· Voeding tijdens verschillende levensfasen
· Voeding in relatie tot ziekte
· Overgewicht: een maatschappelijk probleem,
· Een kijk op koken
· Voeding en sport
· Voedselovergevoeligheid
· Anorexia nervosa en boulimia nervosa
· Medicijnen, voedingspreparaten en zoetstoffen
· Een alternatieve benadering van voeding
· Voeding in de rest van de wereld
· Voeding en genotmiddelen
· Voeding in een breder perspectief
Paperback, 592 pag., register
Uitg. Contact, 1996
ISBN 9789025410414/9025410413
· Alleen verzenden, niet ophalen
· Op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd
· Op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd
· Boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd
In de praktijk van diëtiste Ellen Govers worden voortdurend vragen over voeding gesteld, vragen die soms erg simpel zijn en soms diepgravend. Omdat er geen toegankelijk boek bestond waarin duidelijk en volledig wordt uitgelegd wat voeding is en doet, besloot zij om dat zelf te schrijven. "Alles over voeding' is het resultaat. Een compleet en toegankelijk naslagwerk, bedoeld voor iedereen met concrete vragen over voeding. Maar ook, en misschien vooral, is het geschreven voor diegenen die menen te weten wat ze eten.
Dit voedingsboek is geschreven door een diëtiste en beoogt een naslagwerk te zijn voor hen die geïnteresseerd zijn in voeding. De schrijfster rekent in dit boek af met bestaande fabels en misverstanden omtrent voeding. Het boek bestaat uit zestien hoofdstukken die onderverdeeld zijn in paragrafen. De hoofdstukken behandelen onder andere de volgende onderwerpen: waarom eet een mens, wat is gezonde voeding, voeding tijdens de verschillende levensfasen, voeding en ziekte, voeding en sport, voedselovergevoeligheid, alternatieve benadering van voeding, voeding en genotmiddelen etc. Het boek is niet geïllustreerd, de tekst is duidelijk geschreven. Het boek verschaft uitgebreide informatie en is geschikt voor een ieder die geïnteresseerd is in voeding en voor hen met concrete vragen op voedingsgebied. Met literatuurlijst, adressenlijst en een uitgebreid register. Op de kaft een kleine kleurenfoto van enkele voedingsmiddelen op een zalmkleurig fond met een duidelijke belettering.
· Waarom eet een mens
· Hoe werkt ons lichaam
· Wat is gezonde voeding
· Voeding tijdens verschillende levensfasen
· Voeding in relatie tot ziekte
· Overgewicht: een maatschappelijk probleem,
· Een kijk op koken
· Voeding en sport
· Voedselovergevoeligheid
· Anorexia nervosa en boulimia nervosa
· Medicijnen, voedingspreparaten en zoetstoffen
· Een alternatieve benadering van voeding
· Voeding in de rest van de wereld
· Voeding en genotmiddelen
· Voeding in een breder perspectief
Paperback, 592 pag., register
Uitg. Contact, 1996
ISBN 9789025410414/9025410413
· Alleen verzenden, niet ophalen
· Op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd
· Op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd
· Boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd